آماج ایران

به نام خدای شاخه های مقاوم زیتون

آماج ایران

به نام خدای شاخه های مقاوم زیتون

آماج ایران

....به نام خدای شاخه های مقاوم زیتون....
هدف از ایجاد سایت شناختن ایران عظیم و ارجمند است که در درازنای تاریخ خود افتخارات بزرگی را در یادها به ثبت رسانده است.ایران را ابتدا باید بشناسیم و آن را دوست بداریم تا بتوانیم آن را آنگونه که شایسته است به دیگران بشناسانیم .
پس می توان با مطالعه ی تاریخ عظیم ایران درباره وطن خود و گذشته اش بیشتر بدانیم و آن را به دیگر مردمان بشناسانیم.

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات
  • ۱۱ بهمن ۹۹، ۱۰:۳۴ - s
    👌👌
  • ۳۰ دی ۹۹، ۲۳:۰۴ - Asra
    عالی

۷ مطلب در دی ۱۳۹۹ ثبت شده است

تاسیس مدارس نظامیه

یکی از رویداد های مهم علمی ـ مذهبی نیمه قرن دوم پنجم هجری تاسیس مدارس نظامیه بود .

نظامیه مدارسی است در زمان سلجوقیان برای آموزش علوم و فنون روز در شهر های بزرگ آن دوره در اصفهان ـ بغداد ـ نیشابور ـآمل ـ قاهره ـ هرات تاسیس شد.این مدارس را وزیر برجسته خواجه نظام الملک طوسی تاسیس کرد و به همین دلیل هم این مدارس را نظامیه نامیدند . آموزش در نظامیه  تعالیم اشاعره بود و همچنین این مدرسه به تدریس مدهب شافعی می پرداخت و کسانی میتوانستند منصب والای مدرسی را احراز کنند که در عالی ترین مدارج علمی زمان خود قرار داشته باشند.

 

آبادی کشور به دست « امیر کبیر »

میرزا محمد تقی خان مشهور به امیر کبیر  از مصلحان بزرگ تاریخ ایران بود که در دوره صدارت خود خوش درخشید و گام های جدی برای نوسازی و روزآمد کردن کشور برداشت از سده 19 جریا فکری و سیاسی نوینی با عنوان اصلاح طلبی پدید امد که دگرگونی جامعه عقب مانده را از طریق انجام اصلاحات در زمینه های گوناگون حیات تبلیغ میکرد یکی از افراد شاخص این جریان میرزا محمد تقی خان فراهانی مشور به امیر کبیر صدر اعظم ناصر الدین شاه بود .امیر کبیر دیوان خانه عدالت را که از پیش وجود داشت توسعه داد و بر قدرت آن افزود . ایران ما پر از افراد بزرگ و مردان شجاع با هوش و ذکاوت بوده و هست که برای آبادی کشور خود با تمام وجود جنگیده اند 

رهبر انقلاب اسلامی درباره امیر کبیر می فرمایند : یک نفر مثل میرزا محمد تقی خان امیر کبیر در نظام سیاسی دوره های اخیر ایران پیدا می شود کسی که با دید نافذ خود مشکل اساسی کشور را فهمید و اگر کس میخواست تمام مشکلات این کشور را تعقیب کند مثل رشته ها و ریسمان هایی که همه به یک مرکز می رسیدند "آن مرکز را امیر کبیر کشف کرد و آن عبارت بود از وابستگی به بیگانه ....

 

بیایید درباره فردی بخوانیم که سال ها در راه پیشرفت کشور تلاش و کوشش کرده . رسانه های جمهوری اسلامی درباره زندگی ایشان چندان اطلاعاتی منتشر نکردند .ایشان فوق لیسانس خود را در دانشگاه صنعتی اصفهان گذرانده . از فرماندهان سپاه پاسداران در زمینه موشکی بوده . در نتیجه برنامه موشک سازی ایران را با همکاری کره شمالی و لیبی پایه گذاری کرد ایشان همچنین عضو هییت علمی دانشگاه امام حسین بود .محسن فخری زاده یکی از 5 شخصیت ایرانی بود که یک بار نامش در فهرست 500 نفره ی قدرتمند ترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکا منتشر میشود قید شده بود وال استریت جورنال فخری زاده را معلم بمب اتمی تهران خواند .

اما افسوس این مرد در 7 آذر 1399 ترور شد در ماجرای این ترور ابتدا یک خودروی در کنار خودروی فخری زاده منفجر شد و سپس اشخاصی دیگر از داخل یک خودرو در سمت دیگر پایین آمدند و خودروی حامل شهید فخری زاده را به رگبار بستند .

ایران ما این چنین مردان بزرگواری داشته است که جان خود را در راه پیشرف ت کشور از دست داده اند ...

 

 امامزاده آقا علی عباس 
ایشان از فرزندان موسی بن جعفر علیه السلام که حضرت علی عباس و هم جوارش امام زاده محمد برادرش جهت ملاقات حضرت علی بن موسی الرضا به اتفاق حضرت شاه چراغ به ایران آمدند که به شهادت رسیدند.امامزاده آقا علی عباس و شاهزاده محمد در استان اصفهان در شهر بادرور قرار گرفته این زیارتگاه مورد توجه و اعتقاد فراوان مردم کاشان و نطنز قرار گرفته و نشان دهنده تاریخ ایران در زمان امامان شیعه بوده است .

 

یلدا ...

از یلدا میتوان به عنوان جشنی یاد کرد که بعد از نوروز ماندگار ترین جشن ایرانیان در اعصار مختلف بوده و هست . یلدا مراسمی است در  اولین شب زمستان و طولانی ترین شب سال برگزار میشود و سابقه ای چند هزار ساله دارد . مردم شب چله را به عنوان شب زایش مهر میدانستند  که مهر نماد گرما و جان بخشی است و  با زایش او تاریکی و سردی محو می شود 

 

جشن خردادگان 

ایرانیان در اول خرداد ماه به کاشت کنجد می پرداختند و امروزه هم کاشت کنجد ـ پنبه و دیگر دانه های روغنی در مناطقی از ایران و گاه با مراسم شصت بهار انجام میشود .جشن خردادگان هم در ششمین روز از خرداد برگزار میشود و به پاسداشت آب و آبادانی اختصاص داشته است . یکی از مهم ترین آیین های این جشن رفتن به چشمه ها و یا کنار دریا ها و رود ها ـ خواندن نیایش های خاص و تن شویی در آب و شادی و سرور در کنار خانواده و دوستان بوده است در این روز توجه خاصی به نگهداری و نوسازی بخش هایی که با آب در ارتباط بودند میشد و چشمه ها ـ جوی ها ـ چاه ها و رود ها مورد توجه قرار میگرفت . 

 

جشن های ایرانی ...

 

در ایران کهن جشن هایی بوده که تا به امروز هم ادامه داشته و ملت ایران هر سال این جشن هارا با آداب و رسومی که از گذشته به جای مانده در فصول مختلف جشن میگیرند.

یکی از این جشن ها نوروز است .نوروز نخستین سال خورشیدی ایرانی برابر با اول فروردین ماه است که آغاز سال جدید را جشن میگیرند نوروز به عنوان یک جشن کهن از اقوام قدیم در منطقه به ارث رسیده و از آن به عنوان نماد پیوندگر افراد و اقوام ایرانی یاد میشود .

ما ایرانی ها نوروز را آغازگر رستاخیز طبیعت و گاه رویش باغ و بوستان می دانیم و بر این باور هستیم که در نوروز همزمان با طبیعت باید روزگار نو و جدیدی را با روان و نگرش نو آغاز کرد .